Ha mozgalmas életet él, elengedhetetlen, hogy rendszerezze a gondolatait. Nagyon kevés ember rendelkezik azzal a kognitív képességgel, hogy nyomon kövesse a karrier, a családi és a társadalmi élet minden követelményét. Ehhez szükség van napi tervezőre, tehát a bőr határidőnapló jó befektetés lehet. A hatékony ütemezés az időgazdálkodás döntő része. A legjobb eredményeket akkor érheti el, ha prioritásokat állít fel és megtervezi a feladatait, mielőtt azokon dolgozna.

Az irodai feladatok, személyes megbízások, találkozók és egyebek pontos időpontjának napi betervezésével biztosíthatja, hogy jól felkészüljön ezekre az eseményekre, ebben pedig a bőr határidőnapló nagyszerű társ. A termelékenység szintje közvetlen hatással van a szakmai és a magánéletére. Munka közben a produktivitás lehetővé teszi, hogy a feladatait és projektjeit időben elvégezze. A bőr határidőnapló tehát segít a munkahelyi és otthoni feladatok naprakészen tartásában, azok hatékony megszervezésével.

Bullet journal napló a heti teendőkhöz

Nem számít, hogyan használja a határidőnaplót, de mindenképpen időrendben kell elkészíteni. A bullet journal napló esetében minden héten vagy hónap elején, attól függően, hogy milyen gyakran kívánja használni, összefoglalót kell készítenie, mert ez segít nyomon követni mindazt, amit szeretne elvégezni. A bullet journal napló magába foglalhat naptárt a találkozókról, egy sor teendőt, tevékenységi célokat, tulajdonképpen bármit, amire szüksége van.

A következő hét elején hivatkozhat az összefoglalójára, hogy megtudja, mely találkozók kerültek áthelyezésre, milyen feladatokat kell még teljesítenie és milyen célokat sikerült elérnie. Találjon ki egy sor szimbólumot vagy jelet, amelyek jelzik a teendőinek állapotát, például minden teendő mellé tehet egy négyzetet. Amikor befejezi a feladatot, kitöltheti a négyzetet. Ha folyamatban van, hagyja üresen. Ha át kell helyezni valamit a következő hétre, rajzolhat bele egy nyilat, vagy ha már nem kell elvégeznie a feladatot, egyszerűen áthúzhatja. A bullet journal napló tehát minden teendőjében a segítségére lehet.