Ahhoz, hogy a kertünk a legszebb pompájában díszelegjen, a locsolásra napi szinten sok időt kell szánni, főleg a nyári időszakban. Ez gyakran megakadályozza, hogy azzal töltsük drága időnket, amivel igazán szeretnénk, hiszen a kert vízzel való ellátása nem maradhat ki egyetlen nap sem.

Éppen ezért, rengeteg pozitívumot nyújt az automata öntöző összeszerelése, amellett, hogy leveszi a vállunkról ezt az időigényes feladatot. Nem kell többet a szomszédot megkérni, hogy nyaralás idején locsolja a kertünket, mert az előre beprogramozott automata öntöző felügyelet nélkül végzi a dolgát.

A rendszer további előnye, hogy pontosan oda és annyi nedvességet juttat, ahol és amennyire a növényeknek szüksége van, ezáltal nincs felesleges vízpazarlás, maximálisan hasznosulhat a kilocsolt víz. Ha szeretnénk a kertünkért a lehető legtöbbet tenni úgy, hogy igazából ne legyen vele napi feladatunk, akkor az automata öntöző a megoldás, és a szomszédok csodájára járnak majd a szépen zöldellő kertünknek, mi pedig élvezhetjük azt minden előnyével együtt.

Kerti öntözőrendszer telepítése házilag

Az öntözőrendszer kiépítése a kertünkben rengeteg előnnyel jár, azonban alaposan meg kell tervezni. A kerti öntözőrendszer amellett, hogy időt, pénzt és energiát takarít meg, az egészségre is kedvező hatással van, ugyanis a forróság enyhítésén kívül, a finomra porlasztott vízcseppek megkötik a szálló port és polleneket, így előidézve az egészségesebb levegőt a kertben.

Az öntözés hatására a nagyobb párolgás miatt magasabb lesz a levegő páratartalma, ami szintén előnyösebb az egészségre. A kerti öntözőrendszer telepítéssel, főleg ha az automatikus vezérlésű, teszünk a Földünk fenntarthatóságáért is, az energiaforrások takarékos felhasználásával.

Aki picit is jártas a témában, akár házilag, saját magának is telepítheti az öntözőrendszert, azonban a tervezéshez mindenképp érdemes tapasztalt szakember segítségét kérni. A Vízöntők Bt. munkatársai nagy tapasztalattal rendelkeznek az öntözéstechnika terén, gyakorlati tanácsokkal segítenek a náluk vásárolt öntözőrendszerek összeszerelésében.