Az automata locsolórendszer bemutatásakor gyakran esik szó a számtalan előnyről, azonban az általában kimarad, hogy minek is lehet köszönni mindezt, mitől tud annyira hatékonyan működni az egész. A szórófejek az öntöző Siófok területén létfontosságú tartozékoknak számítanak. Minden zónán megtalálhatók ezek.

A legtöbb esetben egy zónán csakis egy változatú szórófej van, tehát rotoros vagy épp spray típusú. Óriási hiba, ha például a kész öntöző Siófok városában több fajtájú öntöző elemmel is rendelkezik egy zónán belül. A szórófejek helyes megválasztása, kiosztása egyértelműen meghatározza az öntözőberendezés hatékonyságát.

Az egyik, igen kedvelt változata a spray, permetező szórófej. Mikor ideális választás ez? Kisebb, tagoltabb területeken nagyom jól beválik, ami az öntözendő szög teljes keresztmetszetén bocsájtja ki a vizet. Főleg sűrű kiosztásban lelhető fel, hiszen nem nagy távolságok megöntözésére alkalmazható.

Sok öntöző Siófok területén a rotoros szórófejekre épül. Ezek már közepes és nagyobb kertekben is remekül beválnak. A szórófejeknek a rotorszerkezete állítható úgy is, hogy az teljes mértékben megfeleljen az adott helyzethez, szituációhoz. Gyakran az elemek focipályák vagy kiterjedt füves parkok megöntözésére is használhatók.

Öntözőrendszer Szeged: rotary, mikro szórófejek és szivattyúk

Milyen öntöző elemek vannak még? Kedveltek továbbá a rotary néven ismert szórófejek. A fúvókákra épülő öntözőrendszer Szeged városában igen hatékonyan fog üzemelni, pontosan ennek a kelléknek köszönhetően. Főleg kis vízhozam, illetve kis víznyomás esetén alkalmazzák. Az úgynevezett kifulladt rendszerek érzik meg leginkább, hogy mennyi mindenre képesek.

Kis és közepes távolságokra vannak kifejlesztve. Végezetül ott van a mikroszóró is, aminek hála egy öntözőrendszer Szeged településén a melegházi locsolást tökéletesen el tudja látni. Világos, hogy ez speciális öntözési területeken használatos. Említést érdemelnek továbbá a szivattyúk, mint fontos locsolórendszer elemek. Amikor nem vezetékes vízről van megtáplálva az öntözőrendszer, akkor szükséges egy jó szivattyú, hogy a motor biztosítsa a megfelelő vízáramlást.