A magyarországi MÉH telepek különféle minőségi szinteket különböztetnek meg a fémhulladékok esetében. Legyen szó rézről, vasról, alumíniumról vagy bármilyen egyéb anyagról, a fémhulladék átvétel első lépése a minőségi szint megszabása. Mindez egyet jelent a telephelyre behozott matéria alapos átvizsgálásával.

Mondani sem kell, hogy a végső ár nagymértékben függ attól, hogy a hulladék milyen állapotban van, az mennyire vastag vagy milyen szennyezettséggel bír. Ha a fémhulladék átvétel során azt tapasztalják a munkatársak az adott MÉH telepen, hogy a leadni kívánt vas mellett még réz is található, akkor csakis a vas árában tudják átvenni az egészet.

Nincs ez másképp a sokak által felkeresett Méhes Hulladék Kft-nél sem. A fémhulladék átvétel csakis akkor mehet végbe, ha a munkatársak így járnak el és ebbe beleegyezik a kliens is. Bizony gyakran megesik, hogy az ügyfelek többféle matériából álló hulladékot hoznak be a Méhes Hulladék telephelyére.

Amit először a munkatársak csinálnak, az nem más, mint a fent leírt tényezőkre való figyelemfelhívás. Fontos, hogy tisztában legyen azzal minden egyes érdeklődő, hogy a fémhulladék átvétel során a szétbontott tárgyak sokszor többet érnek.

Hulladék vas átvétel és a szükséges átvizsgálás

A behozott anyagok átvizsgálásához, illetve a fent említettek elvégzéséhez nem azért ragaszkodnak a kollégák, hogy bármibe is belekössenek. A lényeg csakis az, hogy a hulladék vas átvétel csupán így lehet tisztességes mindkét félnek. Az esetek döntő többségében a kuncsaftok megköszönik ezt, és megfogadják a szakemberek tanácsát.

Persze, ha szét kell bontani az anyagokat, akkor nem lehet azt a telephelyen elvégezni, kölcsön kért szerszámokkal. A hulladék vas átvétel így nem mehet végbe. Az egyetlen megoldás tehát az, ha az ember hazamegy a behozott matériákkal, és otthon, az udvaron vagy a garázsban végzi el a feladatot. Teljesen korrekt módon történik a hulladék vas átvétel a tatabányai telephelyen. Sokan azért választják ezt a helyet, mert tudják, hogy itt szakértő módon járnak el a munkatársak.