Magyar vezetőségű fuvarozó vállalkozás angliai bérszinttel

A magyarországi bérviszonyok egyre inkább külföldre vonzzák a hazai munkaerőt, de sokan elbizonytalanodnak a külföldön való elhelyezkedés gondolatától.
A FatherBull Ltd. egy angliai központú fuvarozó és szállítmányozó cég, amely folyamatosan toboroz tapasztalt, magyar kamionsofőröket és hosszú távú, fix angliai bejelentésű állást biztosít számukra, rendszeres hazautazási lehetőségekkel.

Annak érdekében, hogy még inkább bizalmat sugalljon a cég potenciális munkavállalók felé, egy budapesti iroda került megnyitásra, ahol személyesen is képet kaphatnak a sofőrök a cégről (17.ker. Naplás út 1., BGW irodaház).

Az együttműködéssel kapcsolatosan az alábbi információk fontosak:

Milyen munkaeszközöket kell magammal vinnem Angliába?

– munkavédelmi bakancs
– védőszemüveg
– kobak
– KAMIONOS 2017-es (friss térképes) navigáció
– független telefonkészülék

Ha ezen eszközök bármelyikének hiánya áll fent, akkor jelezni kell a kapcsolatban álló munkatársunk felé még kiutazása előtt.

Hogyan jutok ki Felixstowe-ba?

Repülővel mindenképpen érdemes a London Stansted repülőteret megcélozni, nem csak azért, mert a legközelebbi reptér, hanem azért is, mert a legolcsóbb. Kedvező ajánlatokkal a RyanAir rendelkezik.
A reptérről közvetlen járat vezet Ipswichbe, a National Express busz 1.5 óra alatt megérkezik az Ipswich – Cardinal Parkba, ahonnan munkatársunk elvezeti irodánkba.

Autó esetében komppal lehet eljutni Dover-be vagy Harwich-ba, ennél költségesebb verzió a csalagutas átjutás.
Azonban az angol jogosítvány és NI szám megszerzése után köteles autóját regisztrálni Angliában.

Részesülök oktatásban vagy tréningben?

Érkezését követően minimum 2 nap tréningen vesz részt, hogy megismerje az angliai közlekedést (bal oldali közlekedés), kikötőrendszereket, a munkához szükséges adminisztrációs tevékenységeket (timesheet, defect book, accident form, stb.).

Amennyiben nem szükséges 2 napnál több, azonnali munkakezdés következik.

A tréning szükséges időtartamát egyénileg határozzuk meg, de egy hétnél több időt nem áll módunkban ráfordítani. Sok éves tapasztalataink alapján, aki 2-4 nap alatt nem tudja megtanulni és kiismerni a helyi viszonyokat, nehezen vagy sosem fog elhelyezkedni Angliában.

Hogyan zajlik az angol iratok beszerzése?

Angol jogosítvány esetében ki kell tölteni egy formanyomtatványt, kell 2 db igazolványkép, a magyar személyi igazolvány, a magyar jogosítvány és
– 45 év alatt £55 készpénz, ami a DVLA hivatal felé térített kezelési költség
– 45 év felett £55 készpénz, ami a DVLA felé térítendő + készpénz az orvosi vizsgálatra, amelynek költsége £50-£80 között mozog.

Az illetékdíj költsége a munkavállalót terheli. Teljeskörű ügyintézéseben és a formanyomtatvány kitöltésében költségmentesen segítünk.

Az angol TB – NINO – National Insurance Number megszerzése egy rövid interjúval történik. Az időpontot a cég intézi.
A munkavállalástól számított 3-6 hónapon belül ezen dokumentumot be kell szerezni. Amint rendelkezik NINO-val, le tudja mondani a hazai TB-t a NEU.70.K formanyomtatvánnyal, amit ezen a linken keresztül megtalálhat: http://www.neak.gov.hu/nyomtatvanytar/temp_sc_521848.html .

Hogyan tudok bankszámlát intézni?

Az Egyesül Királyságon belül ingyenes az utalás, a számlavezetés és a pénzfelvétel.
Nagyon elvétve lehet olyan bankautomatával találkozni, ami költséget ró fel (ezekre az automatákra ki is van írva a leemelés költsége).
A bankszámlanyitáshoz szükséges:
– az angol jogosítvány
– a magyar személyi igazolvány vagy útlevél
– és a NINO papír.

Ezen dokumentumokkal munkatársaink megkezdik bankszámlájának online megigénylését, majd 2 héten belül a bankban személyesen is be kell mutatnia iratait.

Amennyiben az ügyintézéshez segítségre van szüksége, kérem jelezze felénk, hogy munkatársunk időben gondoskodhasson a megfelelő segítségnyújtásról.

Hogyan szerzek angol telefonszámot?

Az első héten már érdemes beszerezni helyi telefonszámot. A kártya díja £1, a feltöltés értéke pedig £20-£25 között mozog, szolgáltató és a választott csomag függvényében. Meglepő, de magyar árak töredékéért hozzá lehet jutni elég jó ajánlatokhoz .
Munkatársainknak azt szoktuk ajánlani, hogy korlátlan internet csomagot válasszanak, mivel ez a legideálisabb a családdal való kommunikációhoz, telefonon működő térképprogramok használatához és szabadidős tevékenységekhez.

Milyen bérezésre számíthatok?

Heti rendszerességű bérezésben részesítjük, tehát az aktuálisan ledolgozott hét bérét a rákövetkezendő pénteki napon kapja meg utalva bankszámlájára (amennyiben még nincsen számlája, úgy készpénzben fizetjük ki).

Elvétve előfordul, hogy valaki magyar bankszámlára kéri a fizetését, ami részünkről megoldható az alábbi adatokkal:
IBAN szám
SWIFT code.

Továbbá £25 utalási költséget számít fel a bank külföldre való utalásonként, ami a munkavállalót terheli.

Hol találok szállást?

A nem kamionlakó munkatársaknak létszámtól függően tudunk szobát biztostani.
Ezeknek az ára általában £45-£110 per hét, mérettől és létszámtól függően.
Természetes ezen szolgáltatást nem kötelező igénybe venni tőlünk, az alábbi weboldalakon kereshet más opciót:
https://www.gumtree.com
https://uk.easyroommate.com
www.spareroom.co.uk

Egyéb hasznos információ:

Mosási lehetőségek: a város több pontján lévő mosodákban.
Bevásárlás: egyénileg, munkatársakkal együtt, nem a kamionnal történik.

Amennyiben a lehetőség felkeltette érdeklődését, az alábbi linken keresztül tud jelentkezni:
https://karrier.fatherbull.com/