Ezek az érzelmek nagyon fontos szerepet töltenek be az életben. Azt is lehetne mondani, hogy a vágyak teljessé teszik az embert. Sok esetben komoly problémát okoz elfogadni azt, hogy nem mindig úgy történik minden, ahogy azt az ember előre elképzelte. Amint megszületnek ezek az érzések, belül megmozdul valami. Három formában észlelhetőek.

Ez azt jelenti, hogy lehetnek hamis, valódi és lelki eredetűek. A valótlan vágy az elmében alakul ki. Olyan dolgokba való kapaszkodás, amelyek sohasem teljesülnek. Az őszinte vágyak késztetést sugallnak a szükségletek teljesítésére. Meg kell említeni, hogy belsőleg alakulnak ki.

Ha boldog és elégedett önmagával, akkor tisztábban fogja látni azt, mire van szüksége. Isteni sugallat, vagyis a lelki sóvárgás talán a legtisztább érzés, ami fejlődésre sarkall. Nagyon könnyen felfedezhető, hiszen ilyenkor az energiák egy pillanat alatt megsokszorozódnak. Ezek a vágyak megtöltik szeretettel a lelket. Isten szeretete még a legnehezebb időszakokban is útmutatást nyújt!