Mielőtt valaki szül, nem árt felkészülnie testileg is a nagy élményre. Erre kifogástalan eljárás a kismama gerinctorna. Mivel megerősíti a leendő anyukák gerincét és izmait, emellett ráhangol a kiírt napra is. Ha belegondolunk, a terhesség a testnek igen megterhelő, még ha édes teher is, de azért plusz 10-12 kilogramm a magzat, a magzatvíz és a méhlepény együtt. Szóval nagyon jó hatással lehet egy hölgyre ebben az időben, ha belekezd a kismama gerinctornába. Ezek a nők rendszeresen derékfájdalomra panaszkodnak és okkal teszik ezt.

Vegyük csak át! Valószínűleg láttunk már lehajoló várandós nőt. Ahogy hajolnak előre, a baba arra csúszik, ők próbálják korrigálni ezt hátrafelé egyensúlyozással, de a gerincoszlop mindenképp kimozdul a természetes egyensúlyi állapotából. Igen, szükséges a kismama gerinctorna, ha védeni akarjuk a viselős hölgyet és a leendő gyermeket! Persze ez a mozgásforma orvosi engedélyhez kötött, mert a szülészünknek mindenről kell tudnia, ami a terhesség alatt történik.

Megelőző, karbantartó gyógytorna Szegeden

Fájdalomkezelési módszernek nagyon jó a mozgás. Például, ha ízületi fájdalmaink vannak, elérhető gyógytorna Szeged körzetében a gerincstúdióban. Sokan gondolják, hogy ez a mozgásforma csak idősebbeknek való, de ez nem igaz. Fárasztó munka azoknak, akik becsületesen csinálják, de hamarosan meg is lesz a pozitív eredménye. A gyógytorna Szegeden a gyógyítást helyezi előtérbe, az adott problémákat enyhítik, esetleg meg is szüntetik.

Hosszútávon az efféle torna nagyon hatékony kezelési módja a derékfájásnak, a gerincproblémáknak, a csontritkulásnak vagy a nyaki fájdalomnak. Alkalmazható rehabilitációs célra is egy nagyobb műtét után. Az első nagyobb fájdalmak kezdődhetnek már 30 éves kor körül, ugyanis addigra nyúlnak meg a gerincet stabilizáló szalagok a túlterhelés miatt. A gyógytorna Szeged körzetében egyénileg és csoportosan is elérhető, azt válasszuk, amelyik számunkra szimpatikusabb, de az alapelve, hogy semmit sem szabad erőltetni, pláne, ha felépülési szakaszban vagyunk egy sérülésből, elváltozásból.