Nyári estéken mikor az égbolt tiszta, és látszanak a csillagok az számomra mindig olyan megnyugtató. Szeretek csak úgy az égre meredni, és nézni a sok fénylő csillagot, szeretem keresgélni  a csillagképeket legyen nyár vagy tél. Számomra a legismertebb csillagképek a Göncölszekér, más nevén Kis – és Nagy Medve, a Delfin, a Kis- és Nagy kutya. Ezek közül személyes kedvenc csillagképem a Delfin. Nem tudom miért, de valamiért ez a csillagkép nagyon megfogott. Nem is tudom, talán a csillagok szoros egymásmelletti elhelyezkedése vagy formája miatt. Biztos mindenki látott már számára kivehető egy vagy több csillagképet / csillagképeket, sőt talán sok embernek van is köztük kedvence.  Tudták, hogy több mint 50 csillagképet ismerünk? Én jó ha ezekből 4-et felismerek, pedig mindig is érdekeltek a csillagok. A csillagoknak és csillagképeknek már korábban, még évezredekkel ezelőtt is nagy szerepük volt, hiszen az égre feltekintve és a csillagokat nézve tájékozódtak az emberek.

„Éjszaka majd fölnézel a csillagokra. Az enyém sokkal kisebb, semhogy megmutathatnám, hol van. De jobb is így. Számodra az én csillagom egy lesz valamerre a többi csillag közt. Így aztán minden csillagot szívesen nézel majd… Mind a barátod lesz „ – Antoine de Saint-Exuperx: A kis herceg

Minden népnek megvoltak a saját csillagképei, így a magyaroknak is. Az sem meglepő, hogy egymástól teljesen függetlenül is számos, nagyjából ugyanazon csillagcsoportból alkottak csillagképeket, más-más néven, hiszen minden népcsoport ugyanazokat az alakzatokat vélték felfedezni bennük. Aki szeretné jobban megismerni ezeket a csillagképeket, azoknak létezik egy egyszerű lehetőségük arra, hogy könnyebben felismerhessék, megtanulhassák ezeket a csillagképeket, mégpedig egy csillagtérkép segítségével. Szívünknek kedves csillagjainkat, csillagjegyeinket akár közelebb is tudjuk hozni magunkhoz egy ilyen csillagtérkép segítségével. Készíthetünk egyedi csillagtérképet is, amely igazán kreatív és személyre szóló ajándék is lehet.