A betegség leggyakoribb formája az alsó végtagi érelmeszesedés, de ugyanakkor az egész szervezetet is érintheti a probléma. Leggyakrabban az érszükület a lábban mutatja meg a tüneteit, amikor gyaloglás, sétálás közben a lábikrában vagy a combban görcsös fájdalom érezhető. Egyéb szimptómák is vannak, például kék elszíneződések a lábfejen és a hideg végtagok. Nem volna szabad ezeket a tüneteket figyelmen kívül hagyni, de sajnos mégis sokan megteszik.

Csak akkor fordulnak a problémával orvoshoz, amikor már annyira súlyosbodott, hogy a fájdalom mindennapossá válik. Az érszükület a lábban jelentkezhet meglévő betegségek következményeként, szövődményeként, mint a cukorbetegség vagy a magas vérnyomás, de okozója lehet az egészségtelen életmód és táplálkozás is. Lassú lefolyású betegség, aminek a súlyossági fokai a tünetmenetességtől egészen a fekélyes láb kialakulásáig terjednek. Ezért, ha az érszükület a lábban érezhetővé válik, elsősorban életmódváltásra van szükség, vagyis sok mozgásra és egészséges táplálkozásra, dohányzás nélkül.

Vajon lehetséges az érelmeszesedés eltávolítása?

Kulcsfontosságú az érrendszer védelme, mivel egy embólia, trombózis vagy érelmeszesedés miatt életveszélybe is kerülhetünk. Akinél megjelenik, annál az érelmeszesedés eltávolítása elsődleges cél. Ennek egyik módja a helyes életmód és táplálkozás, de ugyanakkor igénybe vehetjük a természet kincsestárát is. Megfelelő gyógynövények használatával segíthetjük az erek működését, óvhatjuk az érfalak rugalmasságát, támogathatjuk a szív fáradhatatlan munkáját.

Az érelmeszesedés eltávolítása tehát több síkon oldható meg és ez a cél kiválóan támogatható szén-dioxid gyógygázfürdővel. Erről a lehetőségről tudni kell, hogy az szén-dioxid gáz és egyéb hasznos molekulák a bőrön keresztül felszívódva tágítják az ereket. Ennek hatására nő az oxigénellátottság a szövetekben, megelőzhető és kezelhető az érszűkület, az érelmeszesedés, de az egész keringési rendszer felfrissül. Nagyon hasznos tehát a mofetta fürdő, általa lehetővé válik az érelmeszesedés eltávolítása is. A keringési rendszer rendbetétele életmentő lehet.