Egy túlméretezett kanapénappalinkat azonnal leszűkíti,míg a túl kicsi kanapék, vagy kanapéágyak gyakran értelmetlenek. De a megfelelő méretű kanapémegtalálásával nappalink kényelmes és hangulatos lesz.

Mérjük meg a kérdéses helyiséget, és fontoljukmeg, hogy pontosan hogyan akarjuk elhelyezni a kanapét, vagy éppen a kanapéágyat.

Sarokban legyen, a falhoz illesszük, vagy szabadon, a szoba közepén?

Milyen lenne az elrendezés, ha kinyitható kanapét éskanapéágyat is, esetleg még fotelt is választanánk?

Ha nappalink tágas és nyitott, akkor lehetőségünk van a kanapéágyat a szoba elválasztójaként használni. Ebben az esetben egy impozáns modellt érdemes választani, amely minden szögből látható.

Fontos lakásunk stílusa

Ha meg akarjuk találni a tökéletes kanapét elsősorban a nappalink stílusához, kell igazodnunk. A klasszikus stílushoz egy elegánsan ívelt háttámlájú kinyitható kanapét, vagy kanapéágyat válasszunk.

Ha a belső tér inkább skandináv irányába megy, akkor alacsony háttámlájú, minimalista modell beszerzése ajánlott.

Mindig tartsuk szem előtt, hogy a kanapélakásunk középpontja.

Hogyan találjuk meg a tökéletes kanapéformát?

A kinyitható kanapé, vagy kanapéágy formája ugyanolyan fontos, mint a mérete és stílusa. Az is meghatározó szerepet játszik, hogy a kanapénakcsak ülő, vagy fekvő funkciótis elkell látnia. A magasan ívelt kanapéágyak nagyon vonzóak egy tágas szobában.

A sarokkanapék népszerűsége évek óta növekszik. Különösen szépek négyzet alakú vagy téglalap alakú nappali helyiségekben. Ezzel szemben esetleg egy több formájú helyiségekben nem mutatnak jól. Ilyenkor több kanapéval,vagy fotellel javítható a nappali összhatása.

Kanapé színválasztás?

Vigyázzunk, nehogy elvarázsoljon minket a kanapé színe, ne a szín legyen vásárlásunk fő oka!

A méret és az alak sokkal fontosabb. Szerencsére a legtöbb kinyitható kanapé,vagy kanapéágy számos színben kapható, így valószínű, hogy megtaláljuk a megfelelő árnyalatot. Alternatív megoldásként gyakran van lehetőség egyedi szövetszín választására.

Azonban azt is meg kell fontolnunk, hogy csupán a szín miatt érdemes-e esetleg a gyártó által készített kinyitható kanapé,vagy kanapéágy kárpitszövetét megváltoztatni.

Végül is a tökéletes kanapét szeretnénk megvásárolni és élvezni a lehető leghosszabb ideig.

A különböző típusú szövetbevonatú kanapéágyak és kinyitható kanapék nagyobb karbantartást igényelnek, de egy jól megtervezett nappali középpontjában nagyon szépen mutatnak.

Miután megtaláltuk a tökéletes kinyitható kanapét, vagy kanapéágyat a belsőépítészet többi része szinte magától értetődő!