Legyen szó bármilyen hulladék leadásáról a hazai MÉH telephelyeken, a legfontosabb lépése az egész procedúrának a mérlegelés. A fémhulladék átvétel fontos mozzanata ez, amikor szinte egyből kiderül, hogy hány kilogramm vassal tért be a telepre az ember és azért pontosan mennyit is fog kapni. Pont ezért a legtöbb vita ekkor történik a cég és a potenciális kliensek között.

Annak érdekében, hogy a fémhulladék átvétel valóban korrekt, tisztességes és a lehető legprecízebb legyen, csakis hitelesített mérleget lehet alkalmazni. Államilag ellenőrzött eszközökről van szó, amik csakis abban az esetben kapják meg a szükség engedélyt, ha hibahatáron belül mérnek. A fémhulladék átvétel során gyakran kerülnek elő a kis kézi mérlegek, amik dekára pontosan mérnek.

Ott vannak a szintén kis méretű, de akár 600 kg-ig mérő műszerek is. Az alapterületük egy négyzetméter és akkor érdemes ezeket választani, ha a fémhulladék átvétel során kevés az anyag. A pontosságának köszönhetően jó választás ez, még akkor is, amikor egy kicsivel több időt vesz igénybe. Mi a helyzet akkor, amikor több száz, akár egy tonnát megközelítő mérésről van szó?

Ekkor kerülnek elő a nagy méretű hídmérlegek, amik hihetetlen nagy mennyiséget képesek lemérni. Egyik negatívumuk azonban, hogy 10 de akár 20 kilogrammot is tévedhetnek. Ugyanakkor, ha valakinek 800 kilogramm vasa van, akkor lehet, hogy annyira nem érdekli az a 13 kiló mínusz. De a fémhulladék átvétel előtt fontos azt is tudni, hogy mit jelent a kerekítés. Ha valaki behoz 3.8 kilogramm vasat, akkor csak 3 kilót tudnak átvenni a mesterek.

Sokaknak vonzó a használt akkumulátor átvételi ár

Ha meghibásodik a járgány akkuja, nem kell azt hinni, hogy az már semmire sem jó. Régóta magas a használt akkumulátor átvételi ár, ami azt jelenti, hogy a hasznavehetetlen eszközért is be lehet zsebelni egy kis pénzt. A MÉH telephelyek segíthetnek ebben. Azért is érdemes ezt választani, mert az akku veszélyes hulladéknak számít, ami megköveteli a megfelelő kezelést. Másfelől pedig a használt akkumulátor átvételi ár azért magasabb a megszokottnál, mert a tartozék jelentős mennyiségű hasznosítható alapanyaggal bír.