Érdemes megemlíteni, hogy ezt a szövetfajtát a 19-ik században Angliában kezdték el gyártani. Mára a frottír anyag az egész világon elterjedt és nagy népszerűségnek örvend. A textilt leginkább törölközők, fürdőköntösök és lepedők előállítására használják. Az alapanyaga többnyire pamut, azonban lenből és bambuszból is készülhet. Speciális és kiváló tulajdonságait a különleges szövésének köszönheti. Az apró hurkok kialakításával megnő a felület, ebből kifolyólag a vízfelvevő képessége is kiemelkedőbb lesz, mint a többi kelmének.

A frottír anyag gyorsan felszívja a vizet. Pozitív tulajdonságai közé tartozik a lágysága és a puhasága. A minőségi változatok szinte kényeztetik a bőrt és szállodai komfortérzetet biztosítanak. A strapabírósága megkérdőjelezhetetlen, ami azt jelenti, hogy a rendszeres mosást is jól bírja. A beszerzése nem bonyolult feladat. A rendelést lebonyolíthatja az internetes áruházakban. A frottír anyag házhozszállítása is megoldható, abban az esetben, ha nincs ideje személyesen elmenni a csomagért.

A textilnyomtatás hatalmas lehetőség

Többféle eljárás létezik manapság, amelyekkel fel lehet vinni egy-egy grafikát, feliratot vagy logót a szövetekre. A textilnyomtatás egyre közkedveltebb. A digitális eljárás az egyik legkorszerűbb megoldás ezen a téren. Bármilyen színátmenet vagy minta egyszerűen kivitelezhető. A motívum a póló vagy bármilyen más ruhanemű szálaiba préselődik be. Nagyon sok esetben van szükség egyedi vagy egyforma feliratos pólókra. A textilnyomtatás remek alternatíva legény- és leánybúcsúkra, ezen kívül ajándékként is megállja a helyét.

Egy vicces vagy célzott felirattal ellátott párna, takaró nagyszerű meglepetés lehet a párjának, a szeretteinek. A motívumok mellett fotókat is igényelhet. Tartós eredmény érhető el természetes anyagon, mint például a pamut, a len, a viszkóz, a bambusz. A textilnyomtatás nem kerül túl sokba, mivel az internetes cégek nagyobb rendelés esetén kedvező árakat kínálnak a vásárlóknak. Ha van elképzelése azzal kapcsolatban, hogy mit és miként szeretne, akkor vegye fel a kapcsolatot a szakemberekkel!