Abban biztosak lehetünk, hogy kevesen vannak a világon olyanok, akik nem szeretik a csokoládét. Az aztékok által „Istenek eledelének” tartott, szertartások kellékeként használt xocotlatl eredetéről és történetéről részletesebben a butoraneten.hu weboldalon tájékozódhat! Kezdetben forró ital formájában fogyasztották a nagyszerű gyógyhatásairól híres kakaót. De hogyan is jutott el a ma oly közkedvelt, ehető változathoz? Az első „holland kakaó” megjelenését követően, amely a lúggal történő kezelés hatására sötétebb és ízletesebb lett, 1828-ban elkezdték kipréselni belőle a kakaóvajat. Ettől az eljárástól könnyebb szerkezetűvé és vízben jobban oldódóvá vált az őrlemény. Joseph Fry azonban újra összekeverte a kivont kakaóvajat ezzel az őrleménnyel, így jött létre a tömbcsokoládé. Később a svájci Nestlé fivérek a csokimasszához tejport kevertek, így megszületett a tejcsoki. 1912-ben pedig megjelent az első töltött csokoládé is, hol máshol, mint Svájcban. További érdekességeket a butoraneten.hu oldalon talál!