Ha Ön kerti locsolóberendezés kiépítését fontolgatja, ne kövesse el azt a gyakori hibát, hogy megpróbálja saját maga telepíteni! A balatoni öntözőrendszer sokkal összetettebb, mint azt a legtöbben feltételezik. A megfelelően telepített egység hibátlanul, a megfelelő gyakorisággal öntözi a kijelölt helyiségeket. Ezek a rendszerek minimális karbantartás mellett évekig működőképesek maradhatnak. Tehát ne menjen ki a hátsó kertjébe és ne kezdjen árkot ásni! Hagyja, hogy a szakemberek elsőre jól végezzék el a munkát és rengeteg pénzt, vizet, időt és fáradságot takaríthat meg ezáltal!

Ha csináld-magad módon próbálkozik a balatoni öntözőrendszer telepítésével, elkerülhetetlenül szennyeződések kerülnek a vezetékbe. Ezt a törmeléket ki kell öblíteni a locsolófejek felszerelése előtt. Ha erre az öblítésre nem kerül sor, a balatoni öntözőrendszer integritása veszélybe kerülhet, ami dugulást és működési hibát okozhat. Ne vállalja ezt a kockázatot, inkább döntsön okosan és bízza a rendszer telepítését szakemberekre!

Pluszok, amiket az öntözőrendszer kiépítése hoz

Miért hasznos kiegészítője a hátsó udvarnak a gyepszóró? Ha valaki a gyep locsolásának költséghatékony módját keresi, akkor az öntözőrendszer kiépítése a megfelelő megoldás. A kertek és a gyep kézi öntözésével ellentétben, a locsolórendszer egyenletes vízellátást biztosít az egész területen. Miért fontos ez? Nos először is azért, mert ez azt jelenti, hogy egyetlen csepp víz sem megy kárba, ami hatalmas különbséget jelenthet a havi vízszámlán.

Másodszor azért előnyös az öntözőrendszer kiépítése, mert optimális mennyiségű nedvességet kap a növekedéshez. Szakszerűen telepített rendszer nélkül fennáll annak a veszélye, hogy a gyepet a kerttulajdonos alul- vagy túlöntözi, ami a növényvilág megfulladásához vagy szomjazásához vezet. Az öntözőrendszer kiépítése időt és energiát takarít meg a felhasználónak. Ha hagyja, hogy egy automata kerti öntöző megoldja Ön helyett a locsolás problémáját, akkor szabaddá válik az időbeosztása azokra a dolgokra, amelyeket igazán élvez.