Egy növényekkel teli kert gyönyörű, különösen nyáron. Ugyanakkor, egy ilyen gyönyörű kert fenntartása nagy erőfeszítést igényel. Az öntözőrendszerek és a kompatibilis időzíthető vezérlők nagyban megkönnyítik a munkát és lehetővé teszik, hogy elfelejtsük a gondokat és az aggodalmakat, még akkor is, ha éppen nyaralunk vagy valamilyen más okból kifolyólag távol vagyunk. A sok növénnyel rendelkező kerttulajdonosok komoly problémával szembesülnek, különösen a nyár közepén: a rendszeres és megfelelő öntözés szükségességével.

Vannak, akik inkább saját kezükbe veszik a dolgokat és permetezőgépek, speciális szórópisztolyok segítségével locsolnak. Mások viszont érdekesebb tevékenységeket választanak a szabadidejükben. Az öntözőrendszerek telepítése véget vethet minden ilyen kellemetlenségnek. A kezdeti tervezés és telepítés költséges lehet, de a nyert szabadidő felbecsülhetetlen. Ha pedig nyaralni megyünk, nem kell aggódjunk a kert miatt. Az öntözőrendszereknek hála, a vakáción csak a pihenéssel kell majd foglalkozzunk.

Bízzuk a növényápolást az automata öntözőre!

Az egész kertet átölelő locsolórendszer telepítésének hála, könnyen fenntarthatjuk a sövények, virágágyások, bokrok és a gyep számára előírt nedvesség szintjét. Megfelelő használat esetén az egyes növények vízellátása egyedi igényeknek megfelelően történhet. Az ilyen típusú automata öntöző fő eleme egy speciális csőrendszer, aminek a hossza a felhasználó igényeinek megfelelően kerül kiszámításra és fúvókákkal szerelhető fel. A csöveket úgy kell lefektetni, hogy a kert minden szükséges területét lefedjék.

A kimenetekre helyezett szórófejekből víznek kell jönnie. A használt sprinkler típusától függően, az automata öntöző 90, 180 vagy 360 fokos szögben öntöz. Ezen kívül, a víz mennyisége a kerttulajdonos igényei szerint állítható. Az egység tökéletes segítség a sövények, bokrok, zöldségesek és virágágyások ápolásához. A víz pontosan oda jut, ahol szükség van rá, így elkerülhető a pazarlás, ami jót tesz a környezetnek és a pénztárcának. A téli szezon kezdete előtt, az automata öntöző a kertben maradhat, feltéve, hogy előtte az összes vizet leengedtük.