A rózsafélék családjába tartozó, vitaminokban gazdag fekete bogyós gyümölcs nagyon egészséges. A szeder jótékony hatása már az ókorban is ismert volt, hiszen régóta népszerű növénye a mezőknek, ligeteknek. Az ókori görögök és rómaiak orvosságként is alkalmazták, elsősorban köszvény ellen, a főzetével pedig bélproblémákat, lázat és torokgyulladást gyógyítottak. Mivel ez a fantasztikus növény kiváló antioxidáns forrás, így támogatja a szervezetet a káros szabadgyökök megtelepedése elleni küzdelemben.

A szeder jótékony hatása serkenti az agyműködést és javíthatja a kognitív képességeket. Ahogy régen is tudták, javítja az emésztést, erősíti az immunrendszert, segít a súlykontrollban és a csontok erősségénél is. Megvédi a felhámot az oxidatív kártól, erősíti a kollagénképződést, így a bőr frissebb, fiatalosabb, feszesebb lesz. A szeder jótékony hatása révén meggátolja a vérrögképződést, megelőzi a vérzést és támogatja a sebgyógyulást, tehát a lista, amire befolyással van, igen hosszú, szinte felsorolhatatlan.

A polifenol hatása mellett épek lehetünk

Amikor azt érezzük, hogy letargikusak vagy gyengék vagyunk, akkor nem árt egy pezsdítő immunerősítő. Olyan, amiben a polifenol hatása lendületessé alakít. Hogy mi ez az úgymond élénkítő? Egy vegyület, ami fantasztikusan képes védelmezni a testet. Mivel antioxidáns, így a legjobb, ha erősítés kell. Elfogyasztva és bőrtáplálóként is remek, mivel mindenképpen pozitív irányba befolyásolja az állapotunkat. A polifenol hatása kísérletekkel bizonyított és hosszú orvosi vizsgálatokkal támasztották alá a rengeteg kiváló tulajdonságát.

Többek között helyreállítja a szervezet általános egészségi állapotát, lassítja a bőr öregedési folyamatait, javítja a vérkeringést, a szív és érrendszert, a vérnyomást stabilizálja és nagyon hasznos része a csontritkulás ellen is. A polifenol hatása még kiterjed a koronavírus ellen is, ugyanis erejével csökkenti a megbetegedést és így az sokkal gyengébben megy át az emberen, nem alakulnak ki szövődmények. Fogyasszunk belőle minél többet, hogy a testünk védve legyen!