Ismeretes, hogy a zellernek számtalan jótékony hatása van az emberi szervezetre, ezért is nagyon sokat használjuk ezt a zöldséget. De vannak közöttünk olyanok, akiknek nem ízlik a gumós zöldség, nekik érdemes a szárzeller fogyasztása mellett dönteniük. Ennek a zöldségnek nincs az a sokak által nem kedvelt erőteljes zeller íze. Sokkal lágyabb, kicsit borsos, pikáns aromával ajándékoz meg bennünket. Kifejezetten ajánlott tisztító- és fogyókúra esetén. A szárzeller ugyanis remek méregtelenítő és tisztító hatású, hatékony a narancsbőr ellen is, mivel segít megszabadulni a fölösleges salakanyagoktól.

Kiváló tulajdonságai közé sorolandó, hogy gyulladáscsökkentő, tisztítja a bőrt, erősíti az idegrendszert, magas rosttartalmának köszönhetően pedig biztosítja a megfelelő emésztést. Kiváló hatóanyagai miatt fiatalító, kedélyjavító és fájdalomcsillapító hatást tulajdonítanak neki. Spanyolországból származó szárzeller rendelhető a vegabox.hu webshopból, ahonnan számtalan egyéb zöldség, gyümölcs is beszerezhető.

A kínálatban van hegyes erős paprika is

Ezt a zöldséget a legtöbb ember kedveli és a szerencsésebbek különösebb gyomorbántalmak nélkül tudják fogyasztani. Szintén jót tesz az egészségünknek a hegyes erős paprika fogyasztása, de általában nem törődünk ezzel, hanem egyedül az ízéért esszük. Pedig kellene, hiszen élénkíti a keringést és a gyomorfekély kezelésében is nagyon jó hatásúnak bizonyult, mivel sebösszehúzó és gyulladáscsökkentő hatása van. Torokgyulladás ellen is sikerrel bevethető a hegyes erős paprika, ami ráadásul igen gazdag C-vitamin forrás.

Tartalmaz még egyéb értékes vitaminokat, flavonoidokat, ásványi anyagokat egyaránt. A webáruházból rendelhetőek csípős és csípmentes fajták, tehát mindenki megtalálja azt a változatot, amelyik legjobban megfelel neki. A csípős paprikákat általában inkább a férfiak szeretik fogyasztani, reggeli, uzsonna, vacsora mellé nagyon gyakran választják. A nők leginkább fogyókúra idején döntenek a hegyes erős paprika fogyasztása mellett, mert ez elősegíti a zsírok lebontását és felgyorsítja az anyagcserét.