Sajnos a bőrbetegségek minden korosztályt érintenek. A bőrgyógyászat többek között kiütések, fertőzések, szemölcsök, aknék és különféle elváltozások kapcsán kereshető fel. Az anyajegyek a születést követően fokozatosan jelennek meg. A méretük, a színük és a formájuk rendkívül változó. Ha olyan helyen alakulnak ki, ahol esztétikai szempontból nem túl előnyösek, akkor sem kell aggódni, hiszen a modern eljárásoknak hála, könnyen eltávolíthatóak. Mielőtt a műtéti beavatkozásra sor kerülne, rengeteg vizsgálatot végeznek a szakorvosok.

A bőrgyógyászat osztályán dolgozók egy előzetes konzultáción meghallgatják a pácienst. Ezután a sebészetre küldik, ahol meghatározzák a műtét időpontját. Az anyajegy eltávolítás steril körülmények között történik. Fájdalmat egyáltalán nem fog érezni, hiszen érzéstelenítőt adnak. A leszedett anyajegyet szövettani vizsgálatra küldik, hogy megbizonyosodjanak arról, jó- vagy rosszindulatú. A bőrgyógyászat honlapját felkeresve foglalhat időpontot és tájékozódhat a vizsgálatokkal kapcsolatban.

Az ekcéma gyakori bőrgyógyászati probléma

Az ekcéma a testen különböző helyeken jelentkezhet. Minél korábban keresi fel ezzel a problémával a bőrgyógyászati rendelőt, annál hatékonyabb és gyorsabb lesz a gyógyulási idő. A betegség hátterében olyan okok állhatnak, mint a belső gyulladás, az allergia, az irritáció, sőt, az örökletes hajlam is igencsak gyakori. Az érintett testén ilyenkor foltok és hólyagok jelennek meg, amelyek hámlanak és berepednek. A tünetek mellé viszketés társul, ami nagyon kellemetlen. A folyamatos vakarás következtében sebek alakulnak ki.

A szükséges bőrgyógyászati kezelést csak a vizsgálatok után tudják meghatározni a szakorvosok. Mindenkinél más terápiát alkalmaznak, ami érthető, hiszen a panaszok is változóak. Ha enyhébbek a tünetek, akkor elegendő a bőrápoló krémek használata. Abban az esetben, ha erősebbek a fájdalmak, akkor a viszketésre csillapító gyógyszereket és gyulladáscsökkentő krémeket írnak fel. A bőrgyógyászati kezelés súlyosabb helyzetekben antibiotikum szedésével történik. Ilyenkor sokkal hosszabb a terápia ideje.