Lehet, hogy elsőre nem tűnik túlságosan bonyolultnak vagy nehéznek az ablakok lemosása, de amikor hozzákezd az ember a munkához, gyakran nem a legjobb eszközökkel, egyből rájön, hogy mégsem olyan egyszerű a helyzet. Sokan ezért sem vágnak bele az egészbe egyedül, és inkább az ablak tisztítás teljes procedúráját egy professzionális takarító személyzetre bízzák.

Nem csupán a tapasztalat és a megfelelő szerszámok, kiegészítők állnak a profi szakemberek oldalán, hanem bizonyos ismeretek is, amik ugye a rutinból adódnak. Tisztában vannak vele az ablak tisztítás területén dolgozók, hogy például a munkát felhős időben kell elkezdeni.

Miért? Mert, ha napsütéses időben kezd ennek neki az ember, akkor a nap idejekorán felszárítja az ablaktisztító szert, ami pedig ahhoz vezet, hogy csíkos marad az ablak. Ami még fontos az ablak tisztítás esetén, hogy a törlők között a legjobban a gumis megoldás válik be, illetve a vegyszerek helyett megéri tiszta vízzel próbálkozni. Hogyan kell ezt elképzelni?

A hozzáértő személy előbb tiszta vízzel mossa át a nyílászárókat és a simítás után letörli a piszkos vizet a már tiszta ablakról. A belső üvegtáblákat jobbról balra, a külső táblákat pedig függőleges irányban kell lemosni, így utólag ellenőrizhető, hogy melyik az a tábla, amivel már elkészült, és melyik az, amelyik még pucolást igényel az ablak tisztítás során.

Takarító cég Budapest: ragyogó ablakok, csodás panoráma

Aki már voksolt szakavatott csapat mellett az ablakok mosását illetően, pontosan tudja, hogy a kiváló végeredmény nem fog elmaradni. Régóta tudja a kjtakaritas.hu takarító cég Budapest városában, hogy amikor a nyílászárók külső részéhez csak nagyon nehezen lehet hozzáférni, kötelező azokat bezárni és egy speciális, direkt erre a célra kitalált locsolóval kell azt lespriccelni.

A hangsúly természetesen a spriccelés szón van, ugyanis, ha túl erős a nyomás, akkor akár a lakást is eláraszthatja az ember. Ha az ablakkeretekre penész rakódott le, akkor fehérítővel, illetve tisztítószer keverékkel kell próbálkozni. Természetesen a profi takarító cég Budapest településén rendelkezik a megfelelő vegyszerekkel.