Nyáron mindenki örül a Nap ragyogásának, azonban mindig érdemes mértékkel kiélvezni a sugarak adta előnyöket. Sokszor pedig jó ötlet ezeket korlátozni, méghozzá az UV álló árnyékoló háló segítségével. Milyen termék mellett tanácsos dönteni? Biztosan jó választás a különleges hurkolási technológiával készülő árnyékoló háló szett, ami megvehető a belatasgatlo.hu oldalon is. Az UV álló árnyékoló háló legfontosabb előnye, hogy véd a Nap erős sugaraitól, illetve a belátás korlátozását is nyújtja erkélyeken, kiskertekben, teraszokon, megteremtve azt az intim szférát, amire sokan vágynak.

Kevesen tudják, de a mai UV álló árnyékoló háló fajták legtöbbje nem csupán a napsugaraktól véd, hanem az esőtől is, illetve garantálja azt a megbízhatóságot és időjárásállóságot, amit el is vár az ember ettől az eszköztől. Arról sem lehet megfeledkezni, hogy esztétikus megjelenéssel rendelkezik. Az UV álló árnyékoló háló színét nem fakítja a napfény. A belatasgatlo.hu oldalon kapható termék mérete 3 x 4 és 4 x 5 is lehet, míg az alapanyaga UV-álló HDPE műanyag. A hálót igazán egyszerűen fel lehet tenni, hiszen speciális szélekkel rendelkezik, amikkel könnyedén kifeszíthető szinte bárhova. Érdemes mindig feszesen és enyhén ferdén feltenni, hogy a falevelek és az eső ne álljon meg rajta.

Stílusos és praktikus az apácarács

A mai napig hódítanak azok a fából készült, rácsszerű szerkezetek, amik egyszerre attraktívak és hatékonyak. Az apácarács néven ismert megoldás nagyon sok mindenre alkalmazható. Nem csupán a kertben válik be a növények felfuttatásához. Az apácarács hazánkban és sok más helyen annyira népszerű, hogy mindenki tudja, hogy milyen eszközről is van szó. Nemcsak kültéren, beltéren is lehet alkalmazni.

Sőt, egyre elterjedtebben használják a bútorkészítők és lakberendezők, hobbi asztalosok. Egy olyan farácsról van szó, ami vékony lécekből épül fel. Ezek nem látható ragasztással vannak összeerősítve. Az apácarács elnevezése nem meglepő módon onnan ered, hogy régen a kolostorok kertjeiben kedvelt volt az efféle falécezés. Sőt, a zárdaablakokat is ezzel a kellékkel rácsozták vagy épp díszítették.